StacyPullasorsa

Politiikka ei kestä nettiä

Vaikea löytää omasta kaveripiiristä ketään, joka olisi tyytyväinen eduskuntaan. Vaikea löytää tyytyväisiä myöskään niistä, joiden aatesuunta on itselleni täysin vastakkainen. Ainoat merkittävästi tyytyväiset on tiedotusvälineet, poliitikot itse ja jokin mökin mummo. Heille on kaikille yksi asia yhteistä: he elävät menneisyydessä. 

Media tykkää siitä ajasta, jolloin ihmset kävivät hakemassa aamun lehden tai kokoontuivat illan uutisten äärelle. Se aika on ohi. Todellisuudessa politiikkaa tarkkaillaan lakkaamatta, joka sekunti poliitikot ovat suurennuslasin alla, eivätkä ne tykkää siitä. 

Kansa ei halua olla katsomossa, vaan lähtee mukaan politiikkaan pelaamaan. Siksi mielenosoituksia on jatkuvasti, siksi tehdään kansalaisaloitteita. Kansalaisaloitteita ei ole liikaa, niitä on liian vähän. Kansanedustajat jotka niitä halveksuvat elävät ajassa, jolloin odotettiin seuraavan lehden ilmestymistä. 

Pian ihmiset tajuavat, ettei ole mitään mieltä tehdä työtä ja maksaa veroja järjestelmälle, joka on näin korruptoitunut ja takapajuinen, jossa poliitikkojen ilmeisin tarkoitus on täyttää omat taskunsa. On turha tappaa itseään työllä, työn sankaruutta kun ei palkita muulla kuin että olet jonotuslappu kädessä terveyskeskuksen päivystyksessä, jos nyt on enää kohta niitä terveyskeskuksiakaan. 

Suuri osa kansasta tuntee aivan oikeutetusti olevansa huijattu, mutta sillä ei ole merkitystä, elleivät he toimi. Kansan kriittisyys on niin kovilla kierroksilla, että google muuttaa algoritmiaan suosiakseen valtamediaa ja facebook suosiakseen kavereiden pullakuvia. Maailmaa on näiden takana, Googlen sijaan olen oppinut käyttämään Duckduckgota. 

Siitä minun pitikin kirjoittaa. Nyt kovasti on ollut framilla nämä Jehovan todistajat. Fakta on, että lopun ajan populismia edustava uskonnollinen alistusliike ei menesty läntisissä maissa samasta syystä kuin poliitikot, ne joutuvat herkeämättä olemaan kritiikin alla. Sen takia ne ovat vastanneet siihen tulemalla ulos eri nettiesiintymisillä, mutta nämä ovat vain osoittaneet, kuinka todellisuudesta vieraantuneita he ovat.  Idiootti käy viisaasta, jos on vaiti, mutta kun hän avaa suunsa, hän poistaa kaikki epäilykset. Koko netti nauraa tiukoille housuille. Jehovan todistajien liike kasvaa lähinnä kehitysmaissa, mutta rahaa ei tule sieltä. 

Minua kiinnostaisi tietää, kuinka paljon näille kriittisille kommentaareille tulee liikennettä verrattuna liikkeen virallisille sivuille ja kuinka googlen algoritmimuutos vaikuttaa tähän kaikkeen. 

Tietysti on ongelma, kun ihmiset menevät valeuutissivustoille, mutta totta puhuen on vaikea erottaa enää valtamediaa valeuutisista. Kumpikin jättää tympeän maun suuhun ja kummatkin ovat täynnä ontuvaa logiikkaa. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Puoluepoliitikot ajavat ensisijaisesti omaa etuaan, sitten puoluejohdon t.puolueen etua ja sen jälkeen ehkä omien äänestäjiensä etua. Eihän tuossa oikeasti ole mitään järkeä. Esimerkkinä vaikkapa Pekkarinen ja tuulivoimatuki ? Kansan asialla, tottakai.

http://tuulivahinko.fi/

Avoin keskustelu pyritään näppärästi unohtamaan, vastaavasti saa kyllä kuulla Pihtiputaan mummon tietojen vähäisyydestä. Heh ? Onko nämä puoluepoliitikot sitten itse nohevia moniosaajia ja ammattilaisia eri aloilla ? Eivät tokikaan ole, vaan ihan yhtä tyhmiä / fiksuja kuin kansalaisetkin, mutta käyttävät kyllä kaliista asiantuntija-apua ja teettävät mm ssa järjettömiä 0- tutkimuksia. Vrt. Himasen raportti ilman kilpailutusta, 700 tuhatta euroa. Tai palkataan työryhmä joutavia istuskelemaan ja touhuamaan.

Tieto on kuitenkin valtaa, nyt se tieto on kaikkien käsillä, rajattomasti ja valonnopeudella. Ei siis tarvita enää ylimääräisiä portaita varmistelemaan ja taivastelemaan asioita, kun ratkaisut voi tehdä tehokkaamiinkin. Tiedon vallankumous tulee jatkumaan kiihtyvällä vauhdilla ja oikeasti tarpeettomaksi jäävän edustuksellisen demokratian aika on toivottavasti käymässä pikkuhiljaa vähiin. Ei se kehitys tähän tule pysähtymään.

Kuka oikeasti haluaa rahoittaa turhien puhuvien päiden tyhjäkäynnillä olevaa laumaa, joka käyttää ahneesti toisten rahat ja oman aikaansa pääosin turhaan puliveivaamiseen ja juonimiseen sekä lomailemiseen. Sitähän tuo puoluepolitiikka näyttää olevan, edelleen. Focus tekemiselle on puoluepoliitikoilla hukassa, tuon näkee toiminnan lopputuloksista.

.

Pekka Iiskonmaki

Haaskalinnut saalistaa.

Oikeassa elämässä olevat ovat päätöksenteon ulkopuolella.

Pekka Iiskonmaki

''Esimerkkinä vaikkapa Pekkarinen ja tuulivoimatuki ? Kansan asialla, tottakai.''

Pekkarinen on demokratian irvikuva. Pekkarointi on jo käsite.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tämä ei ole valeuutinen:

Kaikille tiedoksi, että maakunta- ja sote-uudistuksesta saa ajankohtaista tietoa, kun tilaa sen alla olevista linkeistä omaan sähköpostiinsa:

http://alueuudistus.fi/tilaukset

http://vm.fi/tilaa-aineistoja

Näin pysytään kaikki paremmin kärryillä, mitä meille ollaan nyt päättämässä. Havaitsemistaan epäkohdista kannattaisi kertoa eteenpäin sille omalle kansanedustajalle - jos mahdollista - ja kirjoittaa vaikka tänne US:een, jotta voimme yhdessä miettiä, mitä kullekin asialle tulisi tehdä. Maakunta- ja sote-uudistus ei ole vielä kiveen hakattu.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Linkissäsi YouTubeen on pieni painovirhe: olet käyttänyt URL:nä /www.youtube.com/watch?v=_U_sz8MsUqQ
Toimivampi olisi
http://www.youtube.com/watch?v=_U_sz8MsUqQ

Itse tekstin sisällöstä: Mielenkiintoisia ajatuksia nykyisen uutisoinnin surkeasta tilasta ja syistä, jotka ovat johtaneet tähän sotkuun.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ei myöskään diktaattorit kestä nettiä,,,Iranin hallitus on jatkuvasti puolustuskannalla,samoin monet arabimaat netin ja uuden ja nopean tiedonvälityksen kanssa,,-monet arabikevään tapahtumat olis jääneet tapahtumatta ilman nopeaa tiedonkulkua,,oliko/onko se hyvä asia,mene ja tiedä,minä ainakin olen hitaan peruspaperin kannalla,,!

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Ei minua pahemmin huolestuta, jos Jehovan todistajien liike kasvaa kehitysmaissa, minua huolestuttaa että islam kasvaa kehittyneissä maissa.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Islam tuskin kestää nettiä yhtään sen enempää.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Ei kai se uskomusjärjestelmänä netissä tapahtuvaa kritiikkiä siedäkään, mutta tosiasiahan on, että netti on tehokkaasti auttanut islamin leviämistä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiinan päämies taas uskoo kestävänsä (sensuroitua) nettiä hamaan kuolemaan saakka. Niin erilaisia poliitikotkin ovat.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Netti myös passivoi. Vaikka mielenosoituksia onkin, ne ovat hyvin pienen porukan juttu. Tyypillinen kansalainen vain peukuttaa mielestään hyvälle hommalle mutta ei millään osallistu enempää. Useimmat liikkeet ovat lyhytkestoisia ja kaatuvat vetäjien loppuunpalamiseen. Myös tiedustelupalvelujen yms. tahojen on helppo identifioida jonkin liikkeen johtoremmi, ja passivoida tai eliminoida heidät. Keinovalikoimaa on rahasta ja seksistä uramuutoksiin ja poloniumiiin. ;)

Toimituksen poiminnat