StacyPullasorsa

Todellisuus on pelkkää James Bondia nykyään

Cambridge Analytica -keitto kuohuu sellaisella lämmöllä, että sitä voi verrata vain johonkin James Bond-leffojen SPECTRE-järjestöön. Cambridge Analytica on Brexitin ja Trumpin takana ja on nostanut myös muissa maissa poliitikkoja johtoon. Sen emoyhtiöllä on tiivis yhteys Iso-Britannian eliittiin

Nyt kun tämä on paljastunut, kysymys kuuluu, mikä on Putinin rooli. Minulla on vahva tuntuma siitä, että Putin ja Venäjä on lavastettu syyllisiksi, vaikka koko ajan syyllisiä ovat olleet Iso-Britannia ja Cambridge Analytica. Jo silloin, kun lehdet kirjoittivat Pietarin ruokakauppojen hyllyjen olevan tyhjiä, kävin Pietarissa itse katsomassa, mikä tilanne oli (eivät olleet tyhjiä). 

Nyt on kova innostus sotaan taas ja ilmeisen hatarat perusteet sille, mikä tuo mieleen Irakin olemattomat joukkotuhoaseet. Novichok ei todennäköisesti ole koskaan nähnyt Venäjää, vaan Neuvostoliiton kemiallisten aseiden laboratoriot jäivät Uzbekistaniin, missä ne tulivat länsimaiden tuhoamiksi. 

On tietysti aivan massiivisen typerää venäläisten tehdä murha tavalla, jossa Venäjä saatettaisiin implikoida millään tavalla. Paljon todennäköisempää, että tämä kaikki liittyy Cambridge Analytican ja sen läheisten poliitikkojen ilmeiseen haluun maailmanherruuteen. Toinen vaihtoehto olisi jokin lännen pelinappuloina käyttämistä islamisteista. 

Alun perin tämä halu trollata sosiaalisessa mediassa ja sosiaalisissa verkostoissa syntyi tarpeesta kontrolloida karkuteille päässyttä jihadismia.  En löydä lähdettä tähän hätään, mutta olen kuullut sellaistakin, että aikoinaan brittiläiset muslimit olivat kallellaan työväen oikeuksien suuntaan, eikä tämä miellyttänyt hallintoa. Niinpä ne pyrkivät vaikuttamaan näihin yhteisöihin niin että Marxin sijasta kiinnostaisikin Allah. Tunnetuin seurauksin. 

Loppupeleissä herää kysymys, kuinka paljon Suomi on ollut pelinappulana näissä brittien peleissä. Oma, vahva NATOn vastainen vakaumukseni perustuu tällaisiin seikkoihin. Urho Kekkosen sanoin: "Sodan ja rauhan kysymyksessä Suomi on puolueellinen: Suomi on rauhan puolesta ja sotaa vastaan". 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat