StacyPullasorsa

Telanne on uusi Kärkkäinen, Almamedia uusi Magneettimedia?

Tavarataloyrittäjä Juha Kärkkäinen on saanut tuomion kansanryhmää vastaan kiihottamisesta lehdessään Magneettimediassa, joka on kiihottamisen lisäksi jaellut omituisia terveysneuvoja ja päätynyt valemedioiden listalle. On selkeää, ettei Kärkkäisen ajatusmaailma kuulu tälle vuosisadalle, jos millekään. Nyttemmin hän on luopunut Magneettimediasta. On kuitenkin selkeää, että Magneettimediaa lukiessa vastuu siirtyy lukijalle itselleen. 

Toisin kuin Magneettimedia, AlmaMedia on niinsanotusti vakavasti otettava media. Valtio voitelee sitä avokätisesti. Toisin kuin Magneettimedian tapauksessa, AlmaMedialla ei ole silmiinpistävää agendaa. Tietysti lehdistöllä on agenda: jos agendaa ei ole, agenda on sisäistetty.

Nyt on valinta päätoimittajaksi estetty, koska AlmaMedian toimitusjohtaja Kai Telanteen mielestä lapsi ei pärjää ilman äitiään. Edellisen kerran sama Telanne sai kuuluisuutta Johanna Korhosen tapauksessa, jossa hänet tuomittiin työsyrjinnästä.  

Telanteen arvot ovat jostain Gileadista, ei tältä vuosisadalta. Telanne on yhtä patologinen henkilö kuin Kärkkäinen, joko pitäisi arvioida koko AlmaMedian sisältö uusiksi aivan samalla tavalla kuin miten Magneettimediaa on perattu, kun Kärkkäisen natsikytkös tuli esille? 

Minusta pitäisi ainakin vakavasti harkita uutistuesta luopumista. Kun AlmaMedialla on jatkuvia ongelmia tasa-arvon kanssa niin ei voi täysin luottaa konsernin uutisantiin ainakaan tasa-arvoa koskevissa kysymyksissä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Lapin Kansa on Alma Median lehti. Uutiset on ns. valtalehtien luokkaa, jopa suvaitsevammat.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Progressivisteilla on käytössään aina tuo iänikuinen hokema siitä, että nk. konservatiiviset arvot kuuluisivat jollekin tietylle menneelle vuosisadalle. On kuitenkin olemassa pysyviä arvoja, jotka itsestään selvästi edistävät ja pitävät yllä hyvää elämää, kuten perinteiset perhearvot ja sitten on olemassa arvoja, joita vain teknistaloudellisesti pitkälle kehittyneillä yhteiskunnilla on varaa suosia. Progressivistien pitäisi olla tyytyväisiä tähän historian heille tarjoamaan erityisasemaan eikä olla aina hyppimässä silmille, kun itsestäänselviä terveitä arvoja suosivat ihmiset ilmaisevat mielipiteitään ja antavat niiden vaikuttaa valintoihinsa, joihin heihin on oikeus - vaikkapa sellaisessa rekrytointi-tilanteessa, jossa valittavan persoonalla on tavallista suurempi merkitys.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Onko minun ymmärrettävä Borgmanin kommentti niin, että pysyviin arvoihin kuuluu se, että isä voi olla työsyistä kirjoilla toisaalla lastensa kodista, mutta äidille ei sovi edes pendelöinti Helsingin ja Tampereen välillä? Ja onko tämä pysyvä arvo mahdollisesti kestävä perustelu sille, että menettelyä ei voitaisi katsoa tasa-arvolain määrittelemäksi sukupuolen perusteella tapahtuvaksi syrjinnäksi?

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Asia, joka itsestään selvästi edistää hyvää elämää on tasa-arvo. Etenkin jos lähetetään signaali naisille, että äiteys tarkoittaa loppua uralle, niin jos hyvänä pidetty arvo on se, että lapsia syntyy, niin entistä harvempi siihen haluaa ryhtyä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ovat kuullema tehneet miehille samoin, jos ei ole muutto halukkuutta. Joten se siitä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Pari otetta Hesarin asiaan liittyvästä jutusta. Näinköhän kaikkia samassa tilanteessa olevia miehiä on puhuteltu:

”SK:n mukaan Telanne sanoi Anttikoskelle, että tämän etäisyys lapsestaan haittaa keskittymistä päätoimittajan työhön. Anttikoski vahvistaa tapahtuneen Helsingin Sanomille.”

”SK:n mukaan viikko tapaamisen jälkeen Alma Media ilmoitti Anttikoskelle, ettei valinta kohdistunut häneen. Aamulehden silloinen liiketoimintajohtaja Kari Juutilainen kertoi SK:n mukaan syyksi sen, että Anttikoski olisi ”hylännyt perheensä”.”

https://www.hs.fi/talous/art-2000005764185.html

Toisaalta syrjiviksi katsotaan myös ne perusteet, jotka päällisin puolin ovat tasa-arvoisia, mutta käytännössä ovat toista sukupuolta suosivia tai syrjiviä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ovat kuullema tehneet miehille samoin, jos ei ole muutto halukkuutta. Joten se siitä."

Joko Jokinen ei koskaan muuttanut perhettään Helsingistä Tampereelle. Päätoimittaja on paikallislehden kasvot ja imago. On ymmärrettävää, että tältä halutaan kokonaisvaltaista sitoutumista paikkakuntaan ja alueeseen. Ehkä oppivat jotain Jokisen tapauksesta.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/harri_rautiainen/...

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Perseilyä se on isiinkin kohdistuva syrjintä. Telanteen pitäisi varoa, Pori Jazzin jälkeen varmasti monessa muussakin yrityksessä mietitään johdon aiheuttaman imagehaitan hintalappua.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Päätoimittaja on maakuntalehden kasvot ja imago. Ei se mielestäni ole "isiinkin kohdistuvaa syrjintää", jos työnantaja edellyttää päätoimittajalta täyttä sitoutumista maakuntaan ja sen ihmisiin, yhteisöön.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Oho, kohta vain Sanoma ja Yle eivät ole valemedioita.

Aulis Saarijärvi

Omaat sarkastisen ironiakyvyn!!! Kadehdin paljon sinua nyt!

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kirjoituksesta saa käsityksen, että Alma Media ei ole uutisoinut valeuutisia, mutta hallinto on toiminut väärin. Eli valemedian ei välttämättä tarvitse edes välittää valeuutisia, jos mediaan vaan liittyy väärin toimineita henkilöitä.

Valemedia on siis enemmänkin kuluttajan päätettävissä, valemedia on asenne?

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen Vastaus kommenttiin #12

Tietysti kun johdolla on selkeät arvot, jotka se on ilmaissut, on yksittäisen toimittajan aika riskaabelia lähteä taistelemaan sitä vastaan. Telanteen asenteen vuoksi AlmaMedian valinnat uutisvirrasta on värittyneitä. Kuten sanoin, kaikessa uutisoinnissa on aina agenda, kaikki uutisointi on aina värittynyttä, mutta jää nähtäväksi, onko mainittujen medioiden ulkopuolella olisi riski julkaista jotain toimittajakuplan ulkopuolelta. YLEn huono ilmapiiri on painunut uutiskynnyksen alle tai sitten asiat ovat muuttuneet paremmaksi Jääskeläisen jälkeen.

Risto Koivula

Alma meedialla oli selkeä (haistapaskantiede)agenda ainakin Apumatti Apusen aikana siitä alkaen kun hän tuli ainakin siihen asti, kun lähti Bilderbergiin.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/04/pirkan...

Tästä se alko:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/12/paviaa...

Toimituksen poiminnat